bron bijzonder historie bouw kunst & cultuur jaren mensen toen & nu nawoord foto’s Kunst en cultuur in en rond “onze Annie” Vorige pagina Een van Nederlands bekendste en onlangs nog herdachte schrijver, Ferdinand Borderwijk woonde naast de school. 13 sept 2015Onthulling van het borstbeeld van Bordewijk in de Passage door burgemeester Van Aartsen. Zo is het beeldje van het meisje met de vogel, gemaakt door de beeldhouwer Leen Blom, en geplaatst ter ere van de opening van de school. Meer over Leen Blom is te vinden door op de foto te klikken. In 1954 werd Bordewijk benoemd tot Officier in de Orde van Oranje Nassau. In 1955 kreeg Bordewijk de Erepenning van de Schiedamse Gemeenschap.In zijn laatste jaar leed hij aan een longontsteking die hem de hele winter aan bed gekluisterd hield. Hij overleed hieraan in zijn huis aan de Jacob de Graefflaan 8a
We beginnen natuurlijk met Cornelis Jetses zelf!De keuze om de school “Cornelis Jetses School” te noemen is niet uit de lucht komen vallen. De vader van schoolhoofd Albert de Boer, Dirk de Boer, zat ook in het onderwijs. Hij was mede-oprichter en directeur van de Kweekschool Haags Genootschap van 1910-1942. Op deze school werkte kunstschilder Simon de Heer als tekenleraar, die op zijn beurt bevriend was met Cornelis Jetses. Al snel ontstond er een bijzondere band tussen de familie de Boer en Cornelis Jetses. Jetses werd een goede huisvriend van de familie en schonk regelmatig wat van zijn werk.  Wist je dat de dochter van Cornelis Jetses model stond voor “Sien”? En een vriendje model stond voor “Ot”? Kunst & Cultuur pagina 2 Er is zoveel kunst en cultuur in en rond de school te vinden.We lopen er dagelijks langs, maar wat weten we er eigenlijk over? Info over Cornelis Jetses Op 23 juni 1943 ontving Jetses van Uitgeverij Wolters een oorkonde voor zijn 70e verjaardag. Deze oorkondeheeft jarenlang in onze school gehangen, naast de gezandstraalde ramen. Albert de Boer heeft hem na zijn pensioen teruggegeven aan Dina, Jetses dochter.
Tekening van Jetses, als cadeau aan A. de Boer en zijn vrouw met een persoonlijke boodschap, en felicitaties voor de geboorte van Aljo! Op 31 december 1934 werd Cornelis Jetses Koninklijk onderscheiden.